Rogale Świętomarcińskie
Opakowanie zawiera 4 szt. (waga 1 rogala to 220 - 260 g)
JAKIE SĄ NASZE ROGALE?
# CERTYFIKOWANE
Nieprzerwanie od 2008 roku, kiedy to powołana została instytucja Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego, uprawniani jesteśmy do produkcji tradycyjnych, certyfikowanych Rogali Świętomarcińskich.
Certyfikacji udziela Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych na podstawie cyklicznych kontroli procesu produkcji i wyrobu gotowego w zakładzie produkcyjnym wytwórcy.
Certyfikowane Rogale otrzymały prestiżowe Chronione Oznaczenie Geograficzne, co oznacza, że spełniają wszystkie surowe kryteria jakości i tradycyjne standardy wystosowane przez Unię Europejską.
# RZEMIEŚLNICZE
To właśnie rzemieślnicza produkcja w dużej mierze wpływa na walory smakowe tego wyjątkowego wypieku.
Proces produkcyjny naszych Rogali Świętomarcińskich w większości odbywa się ręcznie - każdy rogal zwijany jest rękoma naszych cukierników. Każda sztuka wytwarzana jest od podstaw z ogromną precyzją i zachowaniem wszelkich restrykcyjnych zasad stawianych przez certyfikat.
Rzemieślniczy charakter produkcji to także zachowanie tradycji, której jesteśmy kontynuatorami. Jesteśmy pełni dumy, że jako rzemieślnicza piekarnia - cukiernia, możemy tworzyć Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolski - to dla nas pasja przekazywana z pokolenia na pokolenie.
# ŚWIEŻE – NIEMROŻONE
Produkcja naszych Rogali Świętomarcińskich odbywa się na bieżąco. Nie wytwarzamy ich
z wyprzedzeniem i nie mrozimy – co nie zawsze charakteryzuje rogale oferowane w dużych sieciach handlowych.
Chrupkość ciasta i aromatyczność nadzienia Rogali wyrabianych "na świeżo" sprawiają, że wyróżniają się one zdecydowanie lepszym smakiem w porównaniu z tymi produkowanymi wcześniej i składowanymi w magazynach mroźniczych.
Decydując się na takie rozwiązanie, musimy liczyć się z tym, że nasze możliwości produkcyjne będą ograniczone i możemy nie sprostać w pełni popytowi na te regionalne smakołyki. Jednak nasz priorytet to jakość, a nie ilość.
# NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Przy produkcji naszych certyfikowanych Rogali Świętomarcińskich szczególny nacisk kładziemy na dobór dokładnie wyselekcjonowanych składników, zachowanie tradycyjnej, wieloletniej receptury oraz przestrzeganie restrykcji wynikających z certyfikacji.
Wykorzystujemy tylko i wyłącznie najwyższej jakości surowce – w tym obszarze nie uznajemy kompromisów. W miarę możliwości oraz dostępności, wspieramy polskich producentów.
Wierzymy, że nasza praca to nie tylko tworzenie słodkości, ale także promowanie wartości, które cenią nasi Klienci.
Ufamy, że właśnie te cechy przekładają się na smak naszych Rogali Świętomarcińskich, tak lubianych wśród społeczności – nie tylko lokalnej.
DOBRA RADA!
Nasze Rogale smakują również następnego dnia po zakupie – podgrzej je w piekarniku i ciesz się smakiem na dłużej.